+370 676 20520, +370 684 35567
Žuvies kepsneliai po allioli kepure

Kviečiame pasiraitoti rankoves ir po česnakais kvepiančio tradicinio allioli padažo kepuryte išsikepti menkės, upėtakio, jūros ešerio, lydekos, o galbūt net ir seliavos kepsnelių. 

Patiekalo receptas labai paprastas, produktų kiekis priklauso nuo žuvytės valgytojų skaičiaus, o proporcijas lai diktuoja sveikas protas.

 

Mums reikės: svogūnų, bulvių, baltos žuvies filė, miltų, aliejaus, druskos, pipirų ir tradicinio allioli padažo.

 

Bulves nuskutame, supjaustome plonais griežinėliais ir apkepiname aliejuje. Nepersistenkite pjaustydami bulves - griežinėliai turi būti ploni, bet ne per daug, juk gaminame ne čipsus ir norime jausti bulvės skonį.

 

Nuluptus svogūnus supjaustome vertikaliai, pjaudami palei lukšto augimo liniją, o ne priešingai. Taip pat apkepiname keptuvėje įkaitintame aliejuje.

 

Į dubenėlį su miltais beriame pipirų, gerai išmaišome ir apvoliojame žuvies filė. Žuvytę prieš pat dedant į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi pabarstome druska.

 

Keptuvėje šį žuvies kepsnelį tik vos vos apskrudiname - kepti jis baigs orkaitėje po allioli kepure.

 

Tuomet imame kepimui orkaitėje tinkamą formą ir gražiais persidengiančiais sluoksniais vieną ant kitos išdėliojame apkepintas bulves (formos tepti aliejumi nereikia, riebalų užteks nuo bulvių ir svogūnų). Ant bulvių sluoksnio dedame kepintų svogūnų sluoksnį. Ant jų keliauja vos vos apskrudintos žuvies kepsniukai, kuriems nešykštėdami uždedame tirštas aromatingas ispaniškojo allioli „kepurytes“. Pašauname į 170 laipsnių Celsijaus orkaitę ir kepame vos 3-4 minutes. Tiek laiko užtenka žuvytei baigti kepti, o tirštajai kepurytei tapti nuostabiu patiekalo akcentu.

 

Reikia pagalbos?
Skambinkite tel.
+370 676 20520, +370 684 35567
ir sutarsime dėl pristatymo
Arba parašykit mums laišką
info@kumpiai.lt
ir suteiksime jums reikiamos informacijos
Jums taip pat turėtų patikti