+370 676 20520, +370 684 35567
Duonos lazdelės

Plonai apvyniotos ispaniškojo jamón sluoksniu, lengvai brūkštelėtos česnakiniu allioli arba triauškiamos be nieko - duonos lazdelės Jūsų spintelėje tikrai neužsistovės!

Norint namuose išsikepti traškių duonos lazdelių, reikės:

285 g rupesnio malimo miltų,

5 g sausų mielių,

7 g druskos,

40 g sviesto,

1 valgomo šaukšto alyvuogių aliejaus,

110 ml pieno,

sezamo sėklų lazdelėms pagardinti.

 

Persijojame miltus, beriame druską, sausas mieles, viską išmaišome.

Dedame sviestą ir pirštais po truputį įtriname į miltus.

Pilame alyvuogių aliejų ir kambario temperatūros pieną.

Viską gerai išmaišome ir pradedame minkyti, kol susiminko dailus tešlos kamuoliukas. Jei tešla pernelyg sausa ir nesiminko, įpilame truputį vandens (bet ne daugiau nei 25 ml).

Tešlos kamuoliuką dedame į dubenį, pašlakstome trupučiu vandens, dubenį apdengiame maistine plėvele ir paliekame kildintis bent porai valandų.

Kai tešla iškyla, pasiraitojame rankoves, stalą pabarstome miltais ir imame kočioti ilgas plonas lazdeles. Visus pirštus stengiamės spausti tolygiai, kad lazdelės išeitų lygios ir tiesios.

Ant skardelės paklojame kepimo popieriaus ir išdėliojame lazdeles. Pabarstome sezamo sėklomis.

Kepame 180 laipsnių Celsijaus orkaitėje 10-12 minučių, kol gražiai pagelsta.

Nesijaudinkite, jei lazdelių nepavyko iškočioti labai plonų - net ir storesnės jos bus ne ką mažiau traškios.

 

Šios Viduržemio jūros šalyse itin populiarios duonos lazdelės puikiai derės prie ant stalo patiektų allioli padažų ir plonai pjaustyto ispaniško kumpio.

 

Reikia pagalbos?
Skambinkite tel.
+370 676 20520, +370 684 35567
ir sutarsime dėl pristatymo
Arba parašykit mums laišką
info@kumpiai.lt
ir suteiksime jums reikiamos informacijos
Jums taip pat turėtų patikti